Stadseiland Veur-Lent Nijmegen


Dura Vermeer Divisie Infra en Ploegam BV bouwen aan het project "Ruimte Voor De Waal". Deze bedrijven werken samen onder de naam i-Lent.

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

Op dinsdag 22 januari 2013 is het officiële startschot gegeven met betrekking tot de realisatie van Stadseiland Veur-Lent. Dit startschot werd verzorgd door Minister Schultz van Haegen samen met de burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls.

x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

Stadseiland Veur-Lent maakt een belangrijk onderdeel uit van de Waalsprong in Nijmegen. In het kader van de stadsuitbreiding van Nijmegen, is het de bedoeling dat hier zo'n 7000 woningen gebouwd zullen worden. Stadseiland Veur-Lent heeft eind oktober 2011 de internationale Waterfront Center Award 2011 gewonnen in New York. Eerder wonnen onder andere steden als New York en Sydney. De jury roemde de combinatie van hoogwaterveiligheid en gebiedsontwikkeling en de wijze waarop de kennis is gedeeld met riviersteden in andere landen.Stadseiland Veur-Lent maakt onderdeel uit van het project Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat.

Stadseiland Veur-Lent moet in 2016 klaar zijn. Het project kost tussen de € 300 - €400 miljoen. 

Stadseiland is ontworpen door architectenbureau Royal Haskoning

       

In bovenstaande afbeelding een impressie van 'Veur-Lent'